ΣΥΝΔΕΣΗ/ ΕΓΓΡΑΦΗ

Γενικές συμβουλές

Είσαι πρωτοετής φοιτητής στη Χίο και θέλεις να μάθεις τα πάντα για τη φοιτητική ζωή και όχι μόνο;

 

Με το που θα φτάσεις στο νησί (είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο) θα πρέπει να βρεις ένα σπιτάκι για να στεγάσεις τις φοιτητικές σου περιπέτειες.

 

Στο παρακάτω χάρτη θα δεις που εντοπίζονται τα τρία τμήματα ώστε να σε βοηθήσουμε να διαλέξεις την περιοχή που θα μείνεις.

 

Όπως μπορείς να διακρίνεις, τα τρία τμήματα βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους (3-4 λεπτά απόσταση). Θα πρέπει να αναφερθεί ότι σχεδόν όλα τα μαθήματα του τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης πραγματοποιούνται στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Αρχικά έχουμε οριοθετήσει το χάρτη με κόκκινο χρωματισμό στην περιοχή που θα ψάξεις (για να δεις καλύτερα το χάρτη κάνε κλικ πάνω του ώστε να σου εμφανιστεί μεγαλύτερος σε καινούργιο παράθυρο). Έπειτα, όπως μπορείς να παρατηρήσεις, έχουμε δημιουργήσει 4 βασικούς κύκλους και έναν επιπρόσθετο (σε περίπτωση που διαθέτεις αυτοκίνητο - υποθέτω δεν έχεις και σου έχουν τάξει ότι εάν πας καλά στα μαθήματα τότε ΙΣΩΣ να σου αγοράσουν...οπότε στην αναμονή και εσύ...άσε που δεν έχεις και δίπλωμα οδήγησης!!!  :P). Επιπρόσθετα, να τονίσουμε ότι η Χίος διαθέτει φοιτητικές εστίες (έμεινα και εγώ - δημιουργός του siteκαι καθηγητής των ιδιαίτερων μαθημάτων που διδάσκονται στους φοιτητές - ως φοιτητής στη Χίο τις οποίες μπορώ να χαρακτηρίσω άριστης ποιότητας, δεδομένου ότι κάθε φοιτητής μένεις μόνος του, έχει το δικό του λουτρό και το μόνο που έχει κοινό είναι η κουζίνα - σιγά μην μαγειρέψεις πάνω από 100 φορές τα 4-5 χρόνια που θα μείνεις αλλά λέμε τώρα... και είναι δωρεάν!!!). Βέβαια για να γίνεις δεκτός στις φοιτητικές κατοικίες θα πρέπει αφενός να πληροίς κάποιες προϋποθέσεις (εισοδηματικές κυρίως) και αφετέρου προϋποθέτει μερική γραφειοκρατία (θα πρέπει να προσκομίσεις δικαιολογητικά όπως πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, εκκαθαριστικό εφορίας των γονέων κ.λπ.).

 

Συνεπώς, ανάλογα τα κριτήρια που θα θέσεις, μπορείς να επιλέγεις την ανάλογη περιοχή που θα ήθελες να μείνεις. Σε συμβουλεύουμε να μην βιαστείς να ενοικιάσεις το πρώτο διαμέρισμα που θα δεις. Θα ακούσεις τις φράσεις "μου το ζητάνε πολλοί", "φαίνεται καλό παιδί ο υιός/η κόρη σου και θέλω να το δώσω σε σένα αλλά δεν μπορώ να κατέβω κάτω από το Χ ποσό διότι είναι καινούργιο" κ.α. αλλά μην "ψαρώσεις". Κάνε παζάρια!!!

 

Που θα φας και θα πιεις;

 

Στην Λεωφόρο Αιγαίου και στην Απλωταριά (καθώς και στις καθέτους της) έχει μία πληθώρα από καφετέριες. Το που θα φας θα στο πούμε εμείς από κοντά (να είναι καλά τα deliveries).

 

Τι άλλο μπορείς να κάνεις;

 

Να πας cinema!!! Το cinemaβρίσκεται στο κέντρο της πολής, κοντά και στα τρία τμήματα.

 

Για τους άντρες φοιτητές και ποδοσφαιριστές υπάρχει μία πληθώρα από 5x5 γήπεδα ποδοσφαίρου.

 

Για τις γυναίκες φοιτήτριες το γήπεδο μπάσκετ που συσταγάζει αρκετές ομάδες είναι δίπλα ακριβώς από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (δευτερόλεπτα με τα πόδια)

 

 

Πριν ενοικιάσεις κάποιο διαμέρισμα ή εάν χρειαστείς κάποια έπιπλα για το διαμέρισμα επισκέψου το forum στο οποίο μπορείς να βρεις αρκετές πληροφορίες ή επικοινώνησε μαζί μας.

 

Για οτιδήποτε άλλο χρειαστείς είμαστε στην διάθεση σου (είτε τηλεφωνικά είτε μέσω email και forum).

 

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ   


Έχοντας ως βασική προτεραιότητά μας την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας, ακολουθούμε τον νέο Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων (General Data Protection Regulation) της ΕΕ, που τίθεται σε ισχύ από 25 Μαΐου 2018. 
Για να μπορούμε να συνεχίσουμε να σας παρέχουμε εξατομικευμένες υπηρεσίες και εξυπηρέτηση, παρακαλούμε ενημερωθείτε και διαμορφώστε το ατομικό σας προφίλ επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με τις παρακάτω επιλογές
 
1.Σκοπός επεξεργασίας

 
Σκοπός της επεξεργασίας είναι η ανάπτυξη, βελτίωση και προώθηση των υπηρεσιών μας, καθώς και η παροχή προσωποποιημένων προτάσεων και λύσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας.  
 
Ειδικότερα,  η δημιουργία του προσωπικού σας προφίλ αποσκοπεί:

α) Στην παροχή προσαρμοσμένων και εξατομικευμένων υπηρεσιών όπως, π.χ. ενημέρωση για συγκεκριμένα ακαδημαϊκά μαθήματα που βρίσκονται στο έτος σπουδών σας.
β) Στην παροχή εξατομικευμένης διαφήμισης που ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις σας. Η εξατομικευμένη διαφήμιση μπορεί να παρέχεται π.χ. μέσω των ιστοσελίδων  που επισκέπτεστε.
γ) Στην παροχή εξατομικευμένης διαφήμισης προϊόντων και υπηρεσιών τρίτων εταιρειών, με τις οποίες το Skonaki.gr διατηρεί εμπορική συνεργασία. Σημειώνεται ότι το Skonaki.gr δεν πρόκειται να διαβιβάσει/ κοινοποιήσει στις τρίτες αυτές εταιρείες τα προσωπικά σας δεδομένα, που συνιστούν το προσωπικό σας προφίλ.


2. Κατηγορίες δεδομένων που θα συλλέγουμε


Οι κατηγορίες των προσωπικών δεδομένων που θα συλλέγουμε περιλαμβάνουν τα εξής: το ονοματεπώνυμό σας, έτος σπουδών σας, τμήμα στο οποίο δραστηριοποιήστε και το κινητό σας τηλέφωνο που μας δίνετε κατά τη διαδικασία δημιουργίας του προφίλ σας.
Σημειώνουμε ότι το Skonaki.gr θα επεξεργαστεί τα προσωπικά δεδομένα σας σύμφωνα με την παρούσα δήλωση και για τους σκοπούς που αναφέρονται σε αυτήν.

3. Ασφάλεια επεξεργασίας


Η ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων και η τήρηση του απορρήτου των επικοινωνιών είναι εξαιρετικά σημαντικά για το Skonaki.gr. Λαμβάνουμε όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για να εξασφαλίσουμε ότι τα δεδομένα που συλλέγουμε στο πλαίσιο της παρούσας δήλωσης υποβάλλονται σε επεξεργασία σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για την προστασία και τη διατήρηση των προσωπικών σας δεδομένων. Κατά την εγγραφή σας επιλέγοντας την αποδοχή των όρων μας, συναινείτε στη διατήρηση των δεδομένων σας για χρονικό διάστημα έως και 5 έτη μετά τη λήξη της εκάστοτε συμβατικής σας σχέσης με το Skonaki.gr με σκοπό την ενημέρωσή σας για τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες του σύμφωνα με τις προσωπικές σας ανάγκες και προτιμήσεις. Σε περίπτωση που δεν επιλέξετε το σχετικό πεδίο, τα δεδομένα σας διατηρούνται για όσο χρονικό διάστημα επιτρέπεται/επιβάλλεται από την ισχύουσα νομοθεσία και κατόπιν διαγράφονται με τρόπο που δεν επιτρέπει την επανάκτησή τους. 


4. Άσκηση των δικαιωμάτων σας


Για οποιαδήποτε απορία σας ή για την άσκηση των δικαιωμάτων που απορρέουν από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων (αρ. 11-13 Ν. 2472/1997) επικοινωνήστε μαζί μας:

  • τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 6947949841
  • μέσω της φόρμας επικοινωνίας στο https://skonaki.gr
  • με ηλεκτρονική αλληλογραφία στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Σημειώνεται ότι μετά τον Μάιο του 2018 θα βρίσκεται εν ισχύ ο νέος Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (υπ’ αριθμ. 2016/679 Κανονισμός (ΕΕ) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου). Στο πλαίσιο του νέου Κανονισμού μπορείτε να ασκήσετε επιπλέον τα εξής δικαιώματά σας που απορρέουν από τις διατάξεις του Κανονισμού:

  • Πρόσβασης και διόρθωσης των προσωπικών σας δεδομένων σε περίπτωση επεξεργασίας ανακριβών δεδομένων που σας αφορούν (Menu-->O λογαριασμός μου-->Αλλαγή προσωπικών μου δεδομένων)
  • Διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων σε περίπτωση που αυτά δεν είναι πλέον απαραίτητα για την παροχή μιας υπηρεσίας
  • Περιορισμού της επεξεργασίας των δεδομένων σας
  • Εναντίωσης στην επεξεργασία των δεδομένων σας

Επιπλέον, διατηρείτε το δικαίωμα υποβολής έγγραφης καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή αναφορικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, δηλαδή στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Λ. Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, +30 210 6475600, email επικοινωνίας This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).