ΣΥΝΔΕΣΗ/ ΕΓΓΡΑΦΗ

Πληροφορίες του e-ερωτηματολογίου

Μέσω της πλοήγησης στο δικτυακό μας τόπο θα κατανοήσετε ότι υπάρχουν δύο μέθοδοι μέσω των οποίων μπορείτε να δημιουργήσετε μία έρευνα και να την δημοσιεύσετε σε οποιοδήποτε. Η συγκεκριμένη λειτουργία παρέχεται δωρεάν (δηλαδή δεν υπάρχει χρηματική απαίτηση), αλλά να καλύπτονται ορισμένες βασικές προϋποθέσεις, και αποτελεί ένα σημαντικό ακαδημαϊκό εργαλείο.

 

Που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε;

Φυσικά στα μαθήματα που απαιτούν την πραγματοποίηση έρευνα αγοράς (π.χ. Τμήμα ΤΔΕ στο μάθημα "Έρευνα Αγοράς" ή σε πτυχιακές εργασίες, Τμήμα ΤΝΕΥ στο μάθημα "Ανάλυση Ζήτησης" ή σε πτυχιακές εργασίες, Τμήμα ΤΜΟΔ στην πλειοψηφία των διπλωματικών εργασιών κ.α.).

 

Γιατί να το χρησιμοποιήσετε;

Διότι βαριέστε να βγαίνετε στους δρόμους και να μοιράζετε ερωτηματολόγια. Διότι επιθυμείτε το δείγμα να είναι αντιπροσωπευτικό και οι απαντήσεις αντικειμενικές.

 

Κρύβει καμιά παγίδα-χρέωση;

Όχι. Είναι εντελώς δωρεάν (προϋποθέτει να καλύπτονται ορισμένες σημαντικές προϋποθέσεις που θα δείτε παρακάτω). Εάν κάνετε μία πλοήγηση στο διαδίκτυο με τις λέξεις-κλειδιά "online surveys", "create online surveys" θα εντοπίσετε μία πληθώρα ηλεκτρονικών διευθύνσεων που σας προσφέρουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες έναντι κάποιας αμοιβής. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε το ερωτηματολόγιο της έρευνας δωρεάν και στην συνέχεια απαιτείται ένα χρηματικό ποσό για να την δημοσιεύσετε ή για να μπορέσουν να την απαντήσουν για παράδειγμα περισσότερα από 10 ή 20 άτομα. Η δικές μας εφαρμογές παρόλο που χρειάστηκαν μέρες εντατικής εργασίας για να δημιουργηθούν δεν απαιτούν χρήματα.

 

Πρέπει να έχω αυξημένες γνώσεις προγραμματισμού ή χρήσης Η/Υ για να δημιουργήσω το ερωτηματολόγιο και να δημοσιεύσω την έρευνα μου;

Όχι και Ναι.

Η συγκεκριμένη μέθοδος, είναι λίγο πολύπλοκη αλλά δεν απαιτεί γνώσεις προγραμματισμού όμως μεράκι και όρεξη. Μέσω του πειραματισμού (μέσω της δημιουργίας ενός πρόχειρου ερωτηματολογίου για την εκμάθησή σας) μπορείτε μέσα σε λίγα λεπτά να κατανοήσετε εύκολα το συγκεκριμένο λογισμικό. Επιπρόσθετα, εάν παρακολουθήσετε το videoπου εντοπίζεται στο εγχειρίδιο χρήσης, είμαστε σίγουροι, ότι θα το κατανοήσετε πλήρως και θα εκπλαγείτε από τις μοναδικές δυνατότητες του συγκεκριμένου εργαλείου.

Η συγκεκριμένη μέθοδος παρέχει πολλές δυνατότητες και την εξαγωγή των δεδομένων έτοιμα σε SPSS ή Excel (το μόνο που έχετε να κάνετε μετά είναι να δημιουργήσετε τα γραφήματά σας).

 

Τι είναι οι πόντοι (points) και γιατί χρησιμοποιούνται;

 Όπως αναφέρθηκε στα ανωτέρω η χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής (δημιουργία και δημοσίευση έρευνας) είναι εντελώς δωρεάν. Ωστόσο θα χρειαστεί μία μικρή διαδικασία.

 

Με ποιο τρόπο θα μου δοθεί το δικαίωμα να δημιουργήσω μία ηλεκτρονική έρευνα;

Γίνεται με μία αίτηση μέσω της ιστοσελίδα μας (συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας μας)

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ   


Έχοντας ως βασική προτεραιότητά μας την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας, ακολουθούμε τον νέο Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων (General Data Protection Regulation) της ΕΕ, που τίθεται σε ισχύ από 25 Μαΐου 2018. 
Για να μπορούμε να συνεχίσουμε να σας παρέχουμε εξατομικευμένες υπηρεσίες και εξυπηρέτηση, παρακαλούμε ενημερωθείτε και διαμορφώστε το ατομικό σας προφίλ επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με τις παρακάτω επιλογές
 
1.Σκοπός επεξεργασίας

 
Σκοπός της επεξεργασίας είναι η ανάπτυξη, βελτίωση και προώθηση των υπηρεσιών μας, καθώς και η παροχή προσωποποιημένων προτάσεων και λύσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας.  
 
Ειδικότερα,  η δημιουργία του προσωπικού σας προφίλ αποσκοπεί:

α) Στην παροχή προσαρμοσμένων και εξατομικευμένων υπηρεσιών όπως, π.χ. ενημέρωση για συγκεκριμένα ακαδημαϊκά μαθήματα που βρίσκονται στο έτος σπουδών σας.
β) Στην παροχή εξατομικευμένης διαφήμισης που ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις σας. Η εξατομικευμένη διαφήμιση μπορεί να παρέχεται π.χ. μέσω των ιστοσελίδων  που επισκέπτεστε.
γ) Στην παροχή εξατομικευμένης διαφήμισης προϊόντων και υπηρεσιών τρίτων εταιρειών, με τις οποίες το Skonaki.gr διατηρεί εμπορική συνεργασία. Σημειώνεται ότι το Skonaki.gr δεν πρόκειται να διαβιβάσει/ κοινοποιήσει στις τρίτες αυτές εταιρείες τα προσωπικά σας δεδομένα, που συνιστούν το προσωπικό σας προφίλ.


2. Κατηγορίες δεδομένων που θα συλλέγουμε


Οι κατηγορίες των προσωπικών δεδομένων που θα συλλέγουμε περιλαμβάνουν τα εξής: το ονοματεπώνυμό σας, έτος σπουδών σας, τμήμα στο οποίο δραστηριοποιήστε και το κινητό σας τηλέφωνο που μας δίνετε κατά τη διαδικασία δημιουργίας του προφίλ σας.
Σημειώνουμε ότι το Skonaki.gr θα επεξεργαστεί τα προσωπικά δεδομένα σας σύμφωνα με την παρούσα δήλωση και για τους σκοπούς που αναφέρονται σε αυτήν.

3. Ασφάλεια επεξεργασίας


Η ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων και η τήρηση του απορρήτου των επικοινωνιών είναι εξαιρετικά σημαντικά για το Skonaki.gr. Λαμβάνουμε όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για να εξασφαλίσουμε ότι τα δεδομένα που συλλέγουμε στο πλαίσιο της παρούσας δήλωσης υποβάλλονται σε επεξεργασία σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για την προστασία και τη διατήρηση των προσωπικών σας δεδομένων. Κατά την εγγραφή σας επιλέγοντας την αποδοχή των όρων μας, συναινείτε στη διατήρηση των δεδομένων σας για χρονικό διάστημα έως και 5 έτη μετά τη λήξη της εκάστοτε συμβατικής σας σχέσης με το Skonaki.gr με σκοπό την ενημέρωσή σας για τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες του σύμφωνα με τις προσωπικές σας ανάγκες και προτιμήσεις. Σε περίπτωση που δεν επιλέξετε το σχετικό πεδίο, τα δεδομένα σας διατηρούνται για όσο χρονικό διάστημα επιτρέπεται/επιβάλλεται από την ισχύουσα νομοθεσία και κατόπιν διαγράφονται με τρόπο που δεν επιτρέπει την επανάκτησή τους. 


4. Άσκηση των δικαιωμάτων σας


Για οποιαδήποτε απορία σας ή για την άσκηση των δικαιωμάτων που απορρέουν από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων (αρ. 11-13 Ν. 2472/1997) επικοινωνήστε μαζί μας:

  • τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 6947949841
  • μέσω της φόρμας επικοινωνίας στο https://skonaki.gr
  • με ηλεκτρονική αλληλογραφία στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Σημειώνεται ότι μετά τον Μάιο του 2018 θα βρίσκεται εν ισχύ ο νέος Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (υπ’ αριθμ. 2016/679 Κανονισμός (ΕΕ) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου). Στο πλαίσιο του νέου Κανονισμού μπορείτε να ασκήσετε επιπλέον τα εξής δικαιώματά σας που απορρέουν από τις διατάξεις του Κανονισμού:

  • Πρόσβασης και διόρθωσης των προσωπικών σας δεδομένων σε περίπτωση επεξεργασίας ανακριβών δεδομένων που σας αφορούν (Menu-->O λογαριασμός μου-->Αλλαγή προσωπικών μου δεδομένων)
  • Διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων σε περίπτωση που αυτά δεν είναι πλέον απαραίτητα για την παροχή μιας υπηρεσίας
  • Περιορισμού της επεξεργασίας των δεδομένων σας
  • Εναντίωσης στην επεξεργασία των δεδομένων σας

Επιπλέον, διατηρείτε το δικαίωμα υποβολής έγγραφης καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή αναφορικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, δηλαδή στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Λ. Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, +30 210 6475600, email επικοινωνίας This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).