Πληροφορίες του e-ερωτηματολογίου

Rate this item
(0 votes)

Μέσω της πλοήγησης στο δικτυακό μας τόπο θα κατανοήσετε ότι υπάρχουν δύο μέθοδοι μέσω των οποίων μπορείτε να δημιουργήσετε μία έρευνα και να την δημοσιεύσετε σε οποιοδήποτε. Η συγκεκριμένη λειτουργία παρέχεται δωρεάν (δηλαδή δεν υπάρχει χρηματική απαίτηση), αλλά να καλύπτονται ορισμένες βασικές προϋποθέσεις, και αποτελεί ένα σημαντικό ακαδημαϊκό εργαλείο.

 

Που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε;

Φυσικά στα μαθήματα που απαιτούν την πραγματοποίηση έρευνα αγοράς (π.χ. Τμήμα ΤΔΕ στο μάθημα "Έρευνα Αγοράς" ή σε πτυχιακές εργασίες, Τμήμα ΤΝΕΥ στο μάθημα "Ανάλυση Ζήτησης" ή σε πτυχιακές εργασίες, Τμήμα ΤΜΟΔ στην πλειοψηφία των διπλωματικών εργασιών κ.α.).

 

Γιατί να το χρησιμοποιήσετε;

Διότι βαριέστε να βγαίνετε στους δρόμους και να μοιράζετε ερωτηματολόγια. Διότι επιθυμείτε το δείγμα να είναι αντιπροσωπευτικό και οι απαντήσεις αντικειμενικές.

 

Κρύβει καμιά παγίδα-χρέωση;

Όχι. Είναι εντελώς δωρεάν (προϋποθέτει να καλύπτονται ορισμένες σημαντικές προϋποθέσεις που θα δείτε παρακάτω). Εάν κάνετε μία πλοήγηση στο διαδίκτυο με τις λέξεις-κλειδιά "online surveys", "create online surveys" θα εντοπίσετε μία πληθώρα ηλεκτρονικών διευθύνσεων που σας προσφέρουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες έναντι κάποιας αμοιβής. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε το ερωτηματολόγιο της έρευνας δωρεάν και στην συνέχεια απαιτείται ένα χρηματικό ποσό για να την δημοσιεύσετε ή για να μπορέσουν να την απαντήσουν για παράδειγμα περισσότερα από 10 ή 20 άτομα. Η δικές μας εφαρμογές παρόλο που χρειάστηκαν μέρες εντατικής εργασίας για να δημιουργηθούν δεν απαιτούν χρήματα.

 

Πρέπει να έχω αυξημένες γνώσεις προγραμματισμού ή χρήσης Η/Υ για να δημιουργήσω το ερωτηματολόγιο και να δημοσιεύσω την έρευνα μου;

Όχι και Ναι.

Η συγκεκριμένη μέθοδος, είναι λίγο πολύπλοκη αλλά δεν απαιτεί γνώσεις προγραμματισμού όμως μεράκι και όρεξη. Μέσω του πειραματισμού (μέσω της δημιουργίας ενός πρόχειρου ερωτηματολογίου για την εκμάθησή σας) μπορείτε μέσα σε λίγα λεπτά να κατανοήσετε εύκολα το συγκεκριμένο λογισμικό. Επιπρόσθετα, εάν παρακολουθήσετε το videoπου εντοπίζεται στο εγχειρίδιο χρήσης, είμαστε σίγουροι, ότι θα το κατανοήσετε πλήρως και θα εκπλαγείτε από τις μοναδικές δυνατότητες του συγκεκριμένου εργαλείου.

Η συγκεκριμένη μέθοδος παρέχει πολλές δυνατότητες και την εξαγωγή των δεδομένων έτοιμα σε SPSS ή Excel (το μόνο που έχετε να κάνετε μετά είναι να δημιουργήσετε τα γραφήματά σας).

 

Τι είναι οι πόντοι (points) και γιατί χρησιμοποιούνται;

 Όπως αναφέρθηκε στα ανωτέρω η χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής (δημιουργία και δημοσίευση έρευνας) είναι εντελώς δωρεάν. Ωστόσο θα χρειαστεί μία μικρή διαδικασία.

 

Με ποιο τρόπο θα μου δοθεί το δικαίωμα να δημιουργήσω μία ηλεκτρονική έρευνα;

Γίνεται με μία αίτηση μέσω της ιστοσελίδα μας (συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας μας)

Read 2023 times

Our Team

Owner-Founder
Manager-Business Supervisor
Teacher Staff
Teacher Staff
Giorgos Frantzeskos