Live Help

Γενικές συμβουλές

Είσαι πρωτοετής φοιτητής στη Χίο και θέλεις να μάθεις τα πάντα για τη φοιτητική ζωή και όχι μόνο;

 

Με το που θα φτάσεις στο νησί (είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο) θα πρέπει να βρεις ένα σπιτάκι για να στεγάσεις τις φοιτητικές σου περιπέτειες.

 

Στο παρακάτω χάρτη θα δεις που εντοπίζονται τα τρία τμήματα ώστε να σε βοηθήσουμε να διαλέξεις την περιοχή που θα μείνεις.

 

Όπως μπορείς να διακρίνεις, τα τρία τμήματα βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους (3-4 λεπτά απόσταση). Θα πρέπει να αναφερθεί ότι σχεδόν όλα τα μαθήματα του τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης πραγματοποιούνται στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Αρχικά έχουμε οριοθετήσει το χάρτη με κόκκινο χρωματισμό στην περιοχή που θα ψάξεις (για να δεις καλύτερα το χάρτη κάνε κλικ πάνω του ώστε να σου εμφανιστεί μεγαλύτερος σε καινούργιο παράθυρο). Έπειτα, όπως μπορείς να παρατηρήσεις, έχουμε δημιουργήσει 4 βασικούς κύκλους και έναν επιπρόσθετο (σε περίπτωση που διαθέτεις αυτοκίνητο - υποθέτω δεν έχεις και σου έχουν τάξει ότι εάν πας καλά στα μαθήματα τότε ΙΣΩΣ να σου αγοράσουν...οπότε στην αναμονή και εσύ...άσε που δεν έχεις και δίπλωμα οδήγησης!!!  :P). Επιπρόσθετα, να τονίσουμε ότι η Χίος διαθέτει φοιτητικές εστίες (έμεινα και εγώ - δημιουργός του siteκαι καθηγητής των ιδιαίτερων μαθημάτων που διδάσκονται στους φοιτητές - ως φοιτητής στη Χίο τις οποίες μπορώ να χαρακτηρίσω άριστης ποιότητας, δεδομένου ότι κάθε φοιτητής μένεις μόνος του, έχει το δικό του λουτρό και το μόνο που έχει κοινό είναι η κουζίνα - σιγά μην μαγειρέψεις πάνω από 100 φορές τα 4-5 χρόνια που θα μείνεις αλλά λέμε τώρα... και είναι δωρεάν!!!). Βέβαια για να γίνεις δεκτός στις φοιτητικές κατοικίες θα πρέπει αφενός να πληροίς κάποιες προϋποθέσεις (εισοδηματικές κυρίως) και αφετέρου προϋποθέτει μερική γραφειοκρατία (θα πρέπει να προσκομίσεις δικαιολογητικά όπως πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, εκκαθαριστικό εφορίας των γονέων κ.λπ.).

 

Συνεπώς, ανάλογα τα κριτήρια που θα θέσεις, μπορείς να επιλέγεις την ανάλογη περιοχή που θα ήθελες να μείνεις. Σε συμβουλεύουμε να μην βιαστείς να ενοικιάσεις το πρώτο διαμέρισμα που θα δεις. Θα ακούσεις τις φράσεις "μου το ζητάνε πολλοί", "φαίνεται καλό παιδί ο υιός/η κόρη σου και θέλω να το δώσω σε σένα αλλά δεν μπορώ να κατέβω κάτω από το Χ ποσό διότι είναι καινούργιο" κ.α. αλλά μην "ψαρώσεις". Κάνε παζάρια!!!

 

Που θα φας και θα πιεις;

 

Στην Λεωφόρο Αιγαίου και στην Απλωταριά (καθώς και στις καθέτους της) έχει μία πληθώρα από καφετέριες. Το που θα φας θα στο πούμε εμείς από κοντά (να είναι καλά τα deliveries).

 

Τι άλλο μπορείς να κάνεις;

 

Να πας cinema!!! Το cinemaβρίσκεται στο κέντρο της πολής, κοντά και στα τρία τμήματα.

 

Για τους άντρες φοιτητές και ποδοσφαιριστές υπάρχει μία πληθώρα από 5x5 γήπεδα ποδοσφαίρου.

 

Για τις γυναίκες φοιτήτριες το γήπεδο μπάσκετ που συσταγάζει αρκετές ομάδες είναι δίπλα ακριβώς από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (δευτερόλεπτα με τα πόδια)

 

 

Πριν ενοικιάσεις κάποιο διαμέρισμα ή εάν χρειαστείς κάποια έπιπλα για το διαμέρισμα επισκέψου το forum στο οποίο μπορείς να βρεις αρκετές πληροφορίες ή επικοινώνησε μαζί μας.

 

Για οτιδήποτε άλλο χρειαστείς είμαστε στην διάθεση σου (είτε τηλεφωνικά είτε μέσω email και forum).

 

Read 6009 times

Our Team

Owner-Founder
Manager-Business Supervisor
Teacher Staff
Teacher Staff